Omgeving

In Overloon en omgeving is er genoeg te doen en valt er voor iedereen wel iets te beleven. Hieronder geven wij een greep uit de mogelijkheden. Misschien gaat u liever naar de kasteeltuinen, het klokkenmuseum, of wilt u een huifkartocht maken. Wij informeren u graag ter plekke over alle activiteiten die er zijn. Op deze pagina vindt u enkele links naar websites waar u nog meer bezienswaardigheden, actuele informatie over evenementen, festiviteiten en uitgaansmogelijkheden kunt vinden.

Zoopark Overloon

Zoo Parc Overloon is het natuurlijkste dierenpark van Nederland. Hier kun je de dieren van heel dichtbij bewonderen. Je staat oog in oog met onder andere leeuwen, tijgers, apen, kleine panda’s en vele andere bijzondere diersoorten van over de hele wereld. Voor kinderen is er van alles te beleven in het park. Zij kunnen bijvoorbeeld een spannende expeditietocht maken door het park.

Oorlogsmuseum Overloon

Een bijzonder mooi, leerzaam en indrukwekkend museum. Alles levendig opgesteld met poppen. Als bezoeker wordt je uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid? Er worden waargebeurde situaties geschetst waar jij mag aangeven wat jij in dat geval zou hebben gedaan.

Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland is elke dag open. Of het nu zomer of winter is, dankzij de unieke combinatie van indoor en outdoor attracties kun je voor spanning in sensatie altijd bij Toverland terecht. Het grootste deel van het park bevindt zich weliswaar buiten met onder andere de snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Maar wat de weersverwachting ook is, Toverland garandeert een betoverende dag voor groot en klein.

Golfbaan Overloon

Wie graag golft kan terecht op de negen holes golfbaan in Overloon. De 3-4 par baan heeft mooie uitdagende elementen met verschillende hoogtes. Ook zijn er vijvers met unieke rotspartijen met zelfs een waterval. Zowel de beginnende, als ook de gevorderde golfer zal hier met veel plezier een balletje kunnen slaan. De golfbaan is geopend voor iedereen die in het bezit is van het GVB, of baanpermissie heeft.

Openluchttheater Overloon

Charmant gelegen in het museumpark staat het openluchttheater in Overloon bekend om zijn intieme sfeer en goede akoestiek. Het Overloons Toneel staat verschillende keren op de planken met een boeiende familievoorstelling. Elk jaar verzinnen zij weer een ander thema. Een keer een filmpje pakken onder de sterrenhemel; het kan allemaal. Met name voor de kinderen worden er het hele zomerseizoen leuke stukken gespeeld of films gedraaid.

Zeven dwergenpad

Op zoek naar een leuke activiteit voor kinderen? Dan is het zeven dwergenpad zeer geschikt. Kinderen kunnen samen met hun ouders/verzorgers op avontuur. Met een puntmuts, rode wangen en een tas vol leuks en lekkers ga je de bossen in. Tijdens de wandeling leren ze van alles over de natuur en de dieren in het bos. Na afloop breng je de tasjes terug en mogen de kinderen de puntmuts mee naar huis nemen.

Speeltuin museumpark

Gratis buitenspeeltuin gelegen in het museumpark midden in de bossen van Overloon. Een leuke plek voor kinderen om te spelen met klimtoestellen, schommels, zandbakken, glijbanen, een heus blotenvoetenpad en nog veel meer unieke speeltoestellen. De speeltuin is toegankelijk voor iedereen ook voor mensen met een rollator, scootmobiel, rolstoel en/of buggy.

IJssalon Clevers

Proef de smaak van onze ambachtelijke ijssoorten, laat je verwennen in onze ijssalons of maak je dagje uit compleet met een ‘ijsje-to-go’.

Outdoor Overloon

Voor wie Overloon en omgeving op een originele manier wil verkennen is er de fietstrein. Of misschien willen jullie liever uitwaaien op een retro scooter. Bij Outdoor Overloon kun je overigens nog meer leuke dingen huren voor een groepsactiviteit zoals boogschieten, expeditie robinson, highland games, klootschieten of bijvoorbeeld bubble voetbal. Ook de begeleiding en organisatie ervan kun je gerust aan hen overlaten.

Wandelen met de groeter

Ga mee wandelen met onze Groeter. Deze vertelt u graag over de historie van Overloon. De wandelingen ‘Het dorp herrijst’ worden gehouden op woensdagen en zaterdagen van 1 april tot en met 30 oktober. De vertrektijd is om 11:00 uur. Startpunt is de Theobalduskerk in het centrum van Overloon, aan het 14 Oktoberplein. De rondleiding duurt plus minus twee uur en de te lopen afstand is ca. 2 km. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Nika Actief

De leukste uitjes vind je bij Nika-actief.
Of je nu een bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest voor mannen of vrouwen, kinderfeestje of ander dagje weg op de grens met Limburg en Brabant wilt organiseren, Nika-actief denkt graag met u mee! Met ruim 10 jaar ervaring, prachtige locaties, goede service en een breed aanbod aan activiteiten en catering kunnen we voor zowel kleine als grote groepen een uniek,
leuk of actief dagje uit organiseren!

Mountainbike route

De route heeft een lengte van 31,8 kilometer en is gelegen in de bosrijke omgeving ten zuiden en ten noorden van Overloon. Tot het begin van de 20e eeuw bestond het gebied rond Overloon uit zogenaamde woeste gronden. Kort daarna werden hier de eerste bomen geplant voor de productie van hout. Tegenwoordig spelen aspecten als natuur en recreatie een belangrijke rol. Door accenten te leggen op de mooie kanten is het bos omgetoverd tot een veelzijdig en aantrekkelijk fiets- en wandelgebied.